Margele de nisip pentru realizarea de mandale? Chiar asa. Nu cred ca exista produse mai ofertante decat acestea pentru creatorii de lucruri originale...
Hai sa incepem cu o mica poveste: Mandalele de nisip
Cei pasionati de misterele Asiei, nu cred ca nu s-au intrebat ce semnifica acele desene fabuloase pe care calugarii budisti le realizeaza in templele lor fascinante.
Ei bine, in Tibet se crede ca mandalele de nisip au rol de purificare si vindecare. Procedura este relativ simpla, daca o privim din exterior: un maestru alege o anume mandala care trebuie sa fie creata, iar calugarii consacra (a se citi: sfintesc) locul unde se va materializa aceasta intonand cantece sacre. Apoi trec la realizarea efectiva a unui desen (schite, daca vreti) si il completeaza cu nisip colorat.
Putem spune si ca aceste mandale de nisip sunt o forma straveche de arta budista tibetana care sunt repezentari ale echilibrului universal, armoniei care ar trebui ca sa existe in matrixul nostru. O definitie un pic mai ezoterica considera ca o mandala este imaginea unei lumi ideal in care exista fiinte iluminate.
Minunat este si ca oricine, in calitate de observator, poate sa priveasca aceasta lume de sus, precum o pasare, un nor... Evident, daca ne referim la mandalele bidimensionale, deoarece exista si mandale tridimensionale, precum aceea din vestitul Palat Potala (Lhasa - Tibet).
Daca dam la o parte primul strat, al superficialitatii, o sa ne dam seama ca nuantele nisipului nu sunt asezate la intamplare, asa cum nici modelul, obiectele figurate acolo nu sunt nascocite de aceia care vor crea mandala respectiva. Totul urmeaza niste principii bine stabilite, stravechi. Realizarea unei astfel de mandale este si o forma superioara de meditatie, de centrare, de a fi prezent AICI si ACUM deoarece necesita o focusare maxima. La final, mandala este risipita, nisipul incarcat cu energii pozitive este daruit vizitatorilor din templu sau pur si simplu imprastiat afara, pentru ca vnatul sa il poarte spre cele patru zari in scopul de a aduce un pic de echilibru in lume. Risipirea semnifica si transformarea continua a lumii noastre, o reamintire ca totul are un inceput, un punct de maxim si un final.
Ce legatura au mandalele cu margelele de nisip?
Una extrem de stransa, putem spune...
In cazul meu, am aflat asta la un curs de mandale...
Pana in acel moment, nu prea stiam mare lucru despre ele (era prin anul de gratie 2008), dar au fost suficiente vreo 2 ore ca sa mi se schimbe radical perceptia despre lumea in care traiesc.
Instructorii ne-au pus pe o masa un vraf de coli de carton lucios, patrate, cam de 30x30 cm care aveau ep ele niste desene (tipare) ciudate. Si ne-au spus ca sa ne alegem unul dintre modele, dupa cum simtim ca ne atrage mai mult. Mi-am luat coala ce mi-a placut mai mult si am aflat ca era un soi de mandala pentru CURAJ. O intamplare? Cu siguranta nu, dat fiind ca inainte cu 2-3 luni notiunea de curaj mai aparuse in viata mea sub diferite forme (un vultur intr-un vis, o bijuterie de arginte cu o anumite forma speciala pe care am gasit-o intr-un magazin etc.])
Dar sa revin la povestea mea reala…
Despre margelute de nisip si mandale inspirationale
Am primit apoi culori acrilice si mici boluri cu margelute de nisip diferit colorate... Plus aracet... Parea ca ne-am intors la anii gradinitei, dar totul era mult mai profund...
A trebuit sa decoram respectivul model de mandala, dupa propria inspiratie (asta pentru ca suntem europeni, nu asiatici traitori in templele budiste tibetane).
A iesit ceva superb (pot sa va zic ca mandala mea a fost cea mai reusita, dar avand in vedere ca am niste o scoala de arte vizuale la activ, nu este un lucru de lauda, ci de normalitate).
De 14 ani acea creatie a mea este lipita pe o usa interiora din casa si de fiecare data cand mi-e greu ma energizeaza si imi aduce aminte ca este nevoie doar de putin mai mult curaj pentru ca totul sa se echilibreze, dar si sa se transforme in ceva mai bun, mai in armonie cu universul.
Margelutele colorate de pe carton nu s-au dezlipit, arata grozav si, in decursul anilor am tot folosit asemenea mici obiecte pentru a infrumuseta ghivece de flori, a crea suporturi de pahare si, evident, pentru a crea diverse tablouri inspirationale.
Am comandat de mai multe ori de pe margele.ro asemenea produse, ceea ce va recomand si voua.
Sunt divers colorate si usor de lucrat cu ele. Decat sa le cumparat de la LIDl, in cantitate foarte mica, e mult mai profitabil ca sa le luati online din magazinul online de care va povestesc.
De multe ori le gasiti la promotie, asa incat o rezerva multicolora nu strica niciodata, daca vreti sa va opriti macar o ora sau doua din agitatia de zi cu zi, sa scapati de anxietate, sa va CENTRATI pe clipa prezenta, sa suprapuneti fericit trecutul, prezentul si viitorul intr-o mandala care, la final, va poate schimba in bine viata.
Date contact margele.ro:
Adresa: Donath 146A, Cluj-Napoca, Cluj 400293
Email: contact@margele.ro
Telefon: 0756 649 936
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!