joi, 30 decembrie 2021

10 mituri despre implanturile dentare

 Daca ti-ai pierdut unul sau toti dintii si vrei sa-ti recapete zambetul de odinioara, implanturile dentare sunt o solutie foarte buna care te poate ajuta in acest sens. Cu toate acestea, este firesc ca pacientii sa aiba indoieli cu privire la aceasta problema, care sunt cauzate de mituri despre tratament. 



Implanturile dentare sunt suporturi sau structuri metalice (de obicei titan) pozitionate in osul maxilar, chiar sub gingii, pentru a inlocui radacinile dintelui.


Cu ele, medicul stomatolog responsabil poate asambla dinti artificiali stabili, care sa nu alunece sau sa-si schimbe pozitia in gura, contribuind la alimentatia, vorbirea si stima de sine a pacientilor.


Sunt indicate pentru cazurile de pierdere a dintilor si atunci cand protezele si protezele obisnuite provoaca disconfort si/sau sunt impracticabile. Pentru a le primi, pacientul trebuie sa aiba gingii sanatoase si oase adecvate pentru a le sustine. Aceste structuri necesita, de asemenea, un angajament fata de igiena orala si vizite regulate la dentist. Dar acel zambet merita aceasta grija, nu-i asa?


Afla despre cele mai mari 10 mituri despre implanturile dentare si afla care este adevarul.


1. Implantul dentar este dureros


Daca esti terorizat ca o sa simti durere in timp ce stai pe scaunul stomatologului, trebuie ca afli ce exista deja anestezice locale de lunga durata care sunt aplicate chiar si in regiunile inflamate.


Important este ca diagnosticul sa fie precis si sa fie adoptate protocoale pentru a controla durerea, inflamatia si infectia. Toate acestea se adauga la siguranta procedurilor, ceea ce va asigura o perioada postoperatorie mai lina.


2. Nu poti sa faci un implant dentar fara taieturi si cusaturi


Pe de o parte, este adevarat ca majoritatea stomatologilor folosesc inca tehnica conventionala, care implica taieturi extinse in gingie si multe cusaturi. Cu toate acestea, astazi avem o interventie chirurgicala ghidata netaiata.


Implanturile pot acum ca sa fie pozitionate fara a utiliza un bisturiu conventional pentru a face incizii. In schimb, perforatiile milimetrice gingivale sunt efectuate rapid, precis si in siguranta. Este o tehnica minim invaziva care faciliteaza perioada postoperatorie.


3. Obligatoriu o sa fie nevoie de o grefa


Pe vremuri, multe implanturi necesitau performanta grefelor osoase. Cu toate acestea, tehnicile si tehnologiile au evoluat si aceasta nu mai este o cerinta atat de intensa. Cu planificarea virtuala si interventia chirurgicala ghidata fara taieturi, exista mai multa precizie si mai putina nevoie de grefe.


4. O sa fie nevoie de un implant pentru fiecare dinte cazut sau extras


Astazi, este posibil sa inlocuiesti 12 dinti lipsa cu doar 4 implanturi in arcada inferioara si fara grefe sau taieturi osoase. Cu tehnica ghidata All-on-four, totul se intampla precis si in siguranta.


5. Pacientii hipertensivi si diabetici nu pot avea implanturi dentare

 

In general, este adevarat ca diabeticii necontrolati au probleme cu vindecarea, in timp ce anestezia poate avea efect asupra pacientilor hipertensivi. Anterior, era necesara suspendarea utilizarii acidului acetilsalicilic (AAS) inainte de operatie, din cauza riscurilor implicate.


Cu toate acestea, tehnica chirurgicala ghidata fara taiere este acum mai putin invaziva si reduce riscul de sangerare si sangerare. Deoarece adesea nici nu este necesara cusatura, procedura si vindecarea sunt facilitate. 


6. Dupa implant, am avut respingere si se va intampla din nou daca repet procedura


Una dintre marile descoperiri in implantologie a fost procesul de osteointegrare, care garanteaza fixarea implantului aproape de os. Pentru a face acest lucru, aliajele de titan sunt folosite pe scara larga in produsele de astazi.


Deoarece acesta este un material biocompatibil, organismul il accepta mult mai bine si sansele de respingere scad extrem de mult. Deci, chiar daca a avut loc o respingere in urma cu niste ani, tehnologia actuala reduce aceste riscuri.


7. Operatia de implant stomatologic dureaza chiar si mai multe ore


Durata procedurii chirurgicale scoate la iveala inca o minciuna despre implanturile dentare. In tehnica traditionala, un singur implant dureaza aproximativ 1 ora. Pentru a inlocui toti dintii, este adevarat ca dura chiar si mai multe ore.


Dar cu tehnica ghidata, toate acestea se rezolva usor. Fiecare implant dureaza 10 pana la 15 minute, iar intreaga arcada dureaza aproximativ 45 de minute.


8. Implantul dentar este prea scump pentru mine


Pretul implanturilor dentare variaza in functie de anumite conditii: complexitatea cazului, materialele si resursele utilizate. Astazi, implanturile dentare sunt mai accesibile pentru majoritatea romanilor care acorda prioritate sanatatii bucale si pun raportul cost-eficienta al tratamentului pe primul plan, gandindu-se la termen lung.


Prin urmare, pretul implantului trebuie evaluat relativ. La urma urmei, are o durabilitate mare si genereaza impacturi pozitive in viata de zi cu zi.


9. Vindecarea dureaza mult dupa o operatie de implant


Cu metodele traditionale, dupa cum se stie osteointegrarea dureaza 4 pana la 6 luni. Cu toate acestea, astazi avem noi caracteristici, prin care este posibil sa accelerati procesul si sa se reduca timpul de vindecare. In plus, exista si o tehnica de incarcare imediata, care permite instalarea implanturilor si a dintilor in pana la 3 zile.


10. Stomatologii sunt toti la fel!


Aceasta este una dintre cele mai mari minciuni despre implanturile dentare, deoarece alegerea unui profesionist face diferenta. Este necesar sa se alege un stomatolog care este specialist in implantologia dentara si care are o expertiza relevanta. In plus, experienta profesionala este esentiala pentru a te asigura siguranta operatiei.


Date contact Clinica Lorelei Nassar:


+40 751 051 096

+40 314 257 954


contact@drnassar.ro

Strada Putul lui Zamfir 16,

Bucuresti 011683, Romania


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...