sâmbătă, 20 iunie 2020

Tot ce ar trebui sa stii despre fructele de aronia

gem eco aronia

Fructele de aronia sunt fructe mici, inchise la culoare, foarte populare in randul celor care cauta alimente sanatoase. Sunt considerate unele dintre cele mai bune surse de antioxidanti, oferind multiple beneficii pentru sanatate. Fructele de aronia au un puternic efect astringent, asa ca sunt utilizate in special pentru a prepara gem de aronia, sucuri, jeleuri, siropuri, ceaiuri sau chiar vinuri. Totodata, fructele de aronia se pot gasi si proaspete, congelate, uscate sau sub forma de pulbere.


Fructele de aronia - valori nutritionale
Fructele de aronia sunt sarace in calorii, dar bogate in elemente nutritive, fibre, Vitamina C si mangan. In 28 de grame de boabe de aronia se gasesc 13 calorii, 2 grame de proteine, 2 grame de fibre, 10% din doza zilnica recomadata de Vitamina C, 9% din doza zilnica recomadata de mangan si 5% din doza zilnica recomadata de Vitamina K. 

De asemenea, fructele de aronia furnizeaza folat, fier si Vitaminele A si E, fiind totodata o sursa excelenta de anitoxidanti benefici care protejeaza celulele de stresul oxidativ al radicalilor liberi. 


Beneficiile fructelor de aronia

Fructele de aronia au efecte anticancerigene - Datorita antocianinelor pe care le contin, fructele de aronia te pot proteja de cancerul de colon sau de san. 
Sustin sanatatea inimii - Datorita proprietatilor antioxidante, fructele de aronia contribuie la sanatatea inimii, reducand nivelul de colesterol si trigliceride si regland tensiunea arteriala.
Intaresc sistemul imunitar - Studiile au aratat ce extractele de aronia au un puternic efect antibacterian, ajutand la combaterea E.coli si a Bacillus Cereus. Totodata, amelioreaza infectiile tractului urinar si inflamatiile si au efecte antivirale. 


Cum poti consuma fructele de aronia

Cu toate ca s-ar putea sa nu gasesti fructe de aronia in fiecare zi in magazinul de unde iti faci cumparaturile, acestea sunt disponibile in magazinele naturiste sau online. Adesea sunt facute suc sau utilizate ca ingredient cheie in prepararea gemurilor, a piureurilor, a siropurilor, ceaiurilor sau a vinului. 

Iata cateva modalitati prin care poti adauga fructele de aronia in dieta ta:

Proaspete - daca poti trece peste efectul astringent, le poti consuma ca atare sub forma unei gustari.
In sucuri si smoothie-uri - le poti folosi langa alte fructe precum ananas, mere sau capsuni pentru a prepara bauturi racoritoare.

Coapte in prajituri - se pot adauga usor in briose, prajituri si placinte.


Dulciuri si deserturi - se pot amesteca cu zahar pentru a obtine gemuri si gustari dulci.

Ceai, cafea sau vin - se pot gasi ca ingredient de baza in ceaiuri, vin sau cafea.

Sub forma de pudra sau capsule - se pot administra sub forma de supliment, sau se poate adauga o lingurita de pulbere de aronia in suc, iaurt sau smoothie. 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...