luni, 24 februarie 2020

Borderline: descopera top 4 elemente importante despre aceasta tulburare!




Tulburarea Borderline este din ce in ce mai frecventa la tinerii cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, intrucat acestia isi neglijeaza sanatatea psihica, acordand in schimb o atentie mult prea mare partii materiale a vietii. 


Este vorba despre o boala mentala care se dezvolta treptat si care poate influenta in mod negativ stilul de trai al indivizilor, pana cand acestia ajung sa fie complet singuri si chiar sa aiba ganduri sinucigase. In randurile de mai jos sunt prezentate principalele detalii pe care tinerii trebuie sa le cunoasca despre aceasta tulburare, astfel incat sa o poata evita si sa isi continue viata intr-un mod sanatos si frumos! 


Caracteristici 
Medicii de specialitate au observat despre boala psihica a secolului ca se manifesta prin schimbari bruste de dispozitie, dar si prin ganduri sumbre si adoptarea unui stil de viata solitar, departe de prieteni si familie. 


Este vorba despre o tulburare care are nevoie de timp pentru a se instala si care afecteaza treptat latura mentala, dar si latura fizica a tinerilor. Ignorand simptomele pe care le au, acestia pot ajunge intr-un punct in care starea lor sa fie extrem de avansata. Oamenii fac in mod frecvent aceasta greseala, preferand in schimb sa puna problemele psihice pe seama unui ritm alert de viata si pe seama oboselii. 


Borderline - simptome 
Pe lista simptomelor care pot indica prezenta tulburarii Borderline la indivizi se numara obosela cronica fizica si psihica, lipsa interesului pentru gasirea unor obiective personale si profesionale, dar si incapacitatea de a relationa cu cei din jur, indiferent daca este vorba despre membrii familiei sau pur si simplu colegi de la locul de munca. De cele mai multe ori, boala este insotita si de depresie, impiedicand tinerii sa mai aiba o viziune obiectiva asupra vietii. 


Cauze 
In ceea ce priveste cauzele care pot conduce la dezvoltarea tulburarii psihice, ele pot fi de mai multe tipuri. De exemplu, factorii de mediu au fost identificati drept unele dintre cele mai importante cauze ale aparitiei bolii psihice. 


Medicii sustin ca persoanele care in copilarie au suferit abuzuri fizice si psihice sunt mult mai predispuse la un stil de viata nesanatos decat cele care au avut o copilarie fericita. In acelasi timp, printre cauzele trebuie mentionate se mai numara si familiile instabile, in care unul sau ambii parinti sufera de alcoolism sau isca in mod constant certuri din cauza carora copiii ajung sa sufere. Nici stresul psihic nu trebuie ignorat, pentru ca el aplica o presiune constanta asupra partii mentale a indivizilor, pana cand acestia pot claca, mai ales daca nu isi gasesc timp pentru propria persoana. 


Tratamente 

In prezent exista mai multe forme de tratament pentru bolile psihice. Medicamentele pentru anxietate se numara printre variantele pe care pacientii le au la dispozitie, insa ele trebuie administrate numai sub atenta supraveghere a unui medic de specialitate. In acelasi timp, tinerii pot apela la sedinte de terapie cogntiv-comportamentala, in cadrul carora pot discuta deschis despre problemele pe care le au! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...