O operatie abdominoplastie este o operatie de chirurgie plastica a burtii (peretelui abdominal). Obiectivul este de a strange pielea si de a reduce vergeturile, pielea lasata si de a ameliora pierderea tonusului.
Pentru ce se face o operatie abdominoplastie?
Mai multe tipuri de interventie pot imbunatati aspectul burtii, mai ales atunci cand pielea este foarte lasata, de exemplu:
- dupa una sau mai multe sarcini;
- dupa pierderea semnificativa in greutate;
- in caz de leziuni semnificative (vergeturi, cicatrici, hernii etc.);
Liposuctia poate fi suficienta in unele cazuri, dar atunci cand corectarea care trebuie facuta este de dimensiuni mari, trebuie utilizata o abdominoplastie. Scopul acestei interventii este de a indeparta pielea deteriorata si de a restabili un aspect mai neted al abdomenului. Este posibil, in acelasi timp, sa fie eliminat si excesul de grasime prin liposuctie.
Abdominoplastia este o procedura destul de grea, efectuata sub anestezie generala si necesita cateva zile de spitalizare. In general, internarea la spital are loc cu o zi inainte de operatie. Ca si in cazul majoritatii procedurilor chirurgicale, este necesar ca pacientul sa urmeze mai multe instructiuni clare, oferite de specialist. In ziua operatiei, se vor folosi produse antiseptice pentru curatarea zonei inainte de a intra in sala de operatie.
Se pot folosi mai multe tehnici. Cel mai adesea, chirurgul indeparteaza o fasie mare de piele, situata intre ombilic si pubis. Pielea sanatoasa, situata deasupra buricului, este apoi trasa in jos, pentru a reconstitui un perete abdominal. Marimea cicatricii variaza in functie de intinderea interventiei: este in general localizata la nivelul parului pubian si nu este foarte vizibila.
Daca este necesar, excesul de grasime poate fi indepartat prin liposuctie, iar muschii baza pot fi stransi, mai ales in caz de diastaza. Dupa interventie, se va face un pansament special, asociat sau nu cu o teaca de compresie.
Rezultatul estetic depinde de multi factori (experienta chirurgului, amploarea operatiei, aspectul initial al abdomenului etc.). In toate cazurile, cele mai bune rezultate sunt obtinute atunci cand pacientul combina operatia cu masuri igieno-dietetice (scadere in greutate, activitate fizica cu acordul medicului, alimentatie sanatoasa).
Dupa operatie, pansamentele vor fi mentinute timp de o saptamana si se recomanda purtarea invelisului de compresie si sustinere timp de 2 pana la 4 saptamani.
Daca rezultatul este in general satisfacator, uneori se intampla ca anumite imperfectiuni sa fie observate dupa interventie, cum ar fi o cicatrice putin mai mult vizibila, un ombilic mai putin „natural”, unele nereguli ale pielii. In anumite cazuri poate fi necesara o retusare operativa.
Persoanele care apeleaza la cabinete cu o vasta experienta vor avea toate sansele sa obtina cele mai bune rezultate in urma operatiei de abdominoplastie si trebuie doar sa analizeze foarte bine fiecare clinica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!