Nu există încălțăminte mai bună pe timp de vară decât o pereche de sandale frumoase deoarece oferă confort și prospețime la purtat.
Alege sandale din piele naturală pentru vara 2019!
Este bine că se pot achiziționa în prezent sandale damă online de calitate, chiar și din piele naturală, între o multitudine de modele și culori. Iar prețurile, nu sunt deloc exorbitante.
Foarte la modă în perioada vacanțelor sunt sandalele multicolore, cu aplicații fanteziste. Ele merg grozav cu o îmbrăcăminte simplă, deoarece aceasta este capabilă să evidențieze așa cum merită încălțămintea.
Lungul drum al sandalelor de-a lungul istoriei!
Știați că există și o zi internațională în care se sărbătoresc sandalele? Ea este sărbătorită în fiecare an pe 19 iunie.
Precum vă imaginați probabil, sandalele reprezintă cea mai veche încălțăminte din lume și au fost folosite încă din vremuri imemoriale. Asta deși unele popoare (nu dăm nume, ca să nu le supărăm!) se laudă că le-au inventat în urmă cu doar vreo 5.000 de ani înaintea erei noastre. Chiar dacă mențiuni despre sandale sunt prezente și în Biblie, ele au o vechime cel puțin de două sau trei ori mai mare.
Sandalele bărbătești și de damă au însoțit mersul speciei umane de-a lungul veacurilor și au fost purtate atât în scopul de a înfrumuseța o ținută, dar mai ales pentru a completa statutul și a demonstra apartenența unei anumite persoane la un anume clan.
Cu siguranță ele se purtau și acum 10.000 - 12.000 de ani, în perioada neolitică, ba chiar și înainte de aceasta, doar că absența dovezilor arheologice face imposibilă stabilirea datei exacte când ele au început să fie folosite pe areale largi.
Ideea este că sandalele au apărut pe continentul american de azi, dar și în China, Egipt, Mesopotamia, așa cum s-a întâmplat cu foarte multe dintre invențiile omului, aproape simultan (mai mult sau mai puțin spontan, funcție de teoria la care aderăm). Modelele s-au diversificat treptat, pe măsură ce resursele disponibile la momentul confecționării lor s-au multiplicat (sau nu!). Cert este că oamenii preistorici dădeau dovadă de o creativitate de care nu i-am fi crezut până de curând în stare.
În Oregon, la Fort Rock Cave, au fost descoperite de către arheologi primele sandale care au permis datarea lor. Ele, s-a concluzionat, după expertizarea în laborator cu mijloacele tehnicii moderne, au cel puțin zece milenii.
Interesant este că ulterior s-au găsit și sandale mai noi , dar care depășesc și ele, de forme diferite, ceea ce înseamnă că a existat o diversificare a tipurilor de sandale, multe dintre ele fiind accesorizate cu mici elemente din natură pentru un plus de atractivitate.
Folosirea pieilor de animale la confecționarea sandalelor era strict legată de faptul că strămoșii noștri atribuiau proprietăți magice animalelor de la care proveneau respectivele piei. Aceștia considerau că o astfel de încălțăminte dobândește rapiditatea și curajul animalului în cauză.
Căldura nisipului din deșert au făcut necesară apariția primele sandale cu rol predominant de protecție. Foarte simple, aceste încălțări rudimentare erau sub forma unor platforme, pe care se așezau tălpile picioarelor, Platformele respective erau susținute de niște curele din piele.
Egiptenii confecționau sandale din frunze de palmier și piele. Nu refuzau nici ornamentele din aur, care le amintea de Ra.
Grecii din antichitate purtau sandale care aveau curele din piele și/sau panglici ce se legau de gleznă. Ca un element de culoare, doamnele din înalta societate, deși nu erau dinamoviste, purtau sandale în alb și roșu.
Cu siguranță că în filmele cu daci și romani ați văzut că soldații armatei invadatoare purtau sandale ce aveau niște curele care se înfășura complicat, uneori chiar până spre genunchi. Se pare că erau atât de bine legate aceste încălțări, încât nu îi împiedicau pe războinici ca să lupte fără a fi jenați de încălțăminte. Cum ar fi fost ca un mare luptător roman să se împiedice în lupta corp la corp cu un adversar și să își piardă viața pe motiv că i s-a dezlegat… sandaua!?!
Culoarea sandalelor în antichitate era foarte importantă, la fel ca și cea a hainelor. Iulius Cezar își rezervase roșu și violet pentru el și fiii săi, iar în perioada de glorie a Imperiului Roman sandalele erau decorate meșteșugit cu aur și pietre prețioase.
Sandalele în vremea noastră
În prezent, există tendința de a fi reintroduse în modă modelul sandalelor romane, dar se pare că îți trebuie ceva curaj ca să le porți.
În anul de grație 1946 sandalele încep să își fac apariția cu foarte mare putere mai ales pentru aceia care mergeau la plajă, fiind mai comode decât pantofii. Erau cumva bunicele șlapilor actuali.
Tot în acea perioadă începi să apară și tot mai multe sandale elegante cu toc înalt care puteau fi purtate la ținutele de petrecere.
Actualmente găsim sandale pentru bărbați femei și copii de toate formele culorile realizate din tot soiul de materiale care de care mai interesante.
Iar dacă o să intrați pe net, pe site-ul PantofiPlus.ro o să vă puteți să comandați de acolo la un preț accesibil sandale originale, exact așa cum le doriți (deoarece vă puteți crea modelul dorit online, cu ajutorul unei aplicații speciale). Intrați și testați-l chiar acum!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!