Sticla sablată despre care se tot vorbește în ultima vreme în amenajările interioare moderne, este acea sticlă ce a fost prelucrată prin procedee mecanice sau chimice în scopul de a obține un efect de mătuire.
Cea mai cunoscută metodă de sablare a sticlei este cu ajutorul unui de particule de nisip (în limba franceză sable înseamnă nisip)
De obicei acest procedeu se folosește mai ales dacă se dorește obținerea unor motive decorative de diverse tipuri, florale, geometrice, cu ajutorul unor șabloane.
Pentru a obține o sticlă fină, omogenă, pe o suprafață mai întinsă, se utilizează de către producători metoda chimică, unde sticla dobândește efectul de mătuire cu ajutorul unor substanțe acide ce au un caracter puternic coroziv.
Pentru a desena pe suprafața sticlei prin gravare, sablarea este o metodă foarte bună, indiferența că e vorba de gravare în adâncime pe diverse straturi, de realizarea unor desene decorative sau a unor logo-uri de firmă spectaculoase.
Produsele realizate din sticla mată la Xglas sunt mult mai ușor de întreținut comparativ cu sticlă transparentă, pentru că se pătează ceva mai greu și nici nu rămân amprente vizibile.
Sablarea este o tehnică industrială folosită pentru curățarea sau mătuirea unor suprafețe mari cu un abraziv proiectat cu viteză prin anumite echipamente de aer comprimat.
O sticlă mată este acea sticlă ce are un anumit grad de rugozitate.
Atunci când se folosesc granule rotunde, fine, se obține un efect mătăsos.
Sablarea permite crearea de felurite modele pe sticlă prin utilizarea de nisip cu diferite grade de marime.
Uneori, pentru anumite tipuri de mătuire unii producători utilizează particulele sintetice sau bucăți mici de coajă de nucă de cocos în loc de nisip pentru niște efecte mai deosebite.
Prin variarea cantității de nisip folosită la sablare, volumul și viteza jetului de aer comprimat, precum și a diametrului acestuia, se obțin efectele dorite pe porțiunile de sticlă dezgolite, în timp ce suprafețele ce trebuie să rămână transparente sunt acoperite cu hârtie sau cu un lac elastic pentru a nu fi supuse involuntar acțiunii de mătuire.
Tehnica de sablare este ideală pentru uși, geamuri, separatoare, vitrine comerciale, mobilier, paravane de duș, pentru că se menține capacitatea sticlei de a lăsa să treacă lumina, dar se obturează în același timp vizibilitatea prin acea suprafață de sticlă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch
Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...
-
Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...
-
Bună tuturor mămicilor și viitoarelor mămici pe patru roți! Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o experiență extraordinară pe care am avut-...
-
Cu toții știm că bucătăria este inima casei noastre și că este important să avem la îndemână ustensile potrivite pentru a găti într-un mod c...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!