Se apropie perioada Sarbatorilor de Iarna si deja ne gandim ce o sa punem pe masa de Craciun si de Revelion...
M-am gandit, tocmai de aceea, ca sa va aduc cateva informatii nou-noute pentru angajatii care primesc alaturi de salariul in bani si bonuri valorice pentru produse alimentare.
Sfarsitul lui 2014 vine cu o serie de noutati in privinta acestor tichete de masa, pe care angajatorii le ofera angajatilor, cea mai importanta dintre acestea fiind aceea ca patronii vor putea oferi salariatilor fie bonuri de masa tiparite pe hartie speciala, ca si pana acum, fie in format electronic, sub forma unor portofele electronice (asemeni acelora de tip "calatorii RATB", daca doriti o comparatie) sau sub forma unor carti de debit ce vor fi alimentate periodic.
Spre deosebire de alte instrumente bancare, acest card nu se poate poate alimenta de catre angajat cu alte sume de bani, pentru a nu incurca lucrurile: pur si simplu vorbim de un card special destinat expres cumpararii de alimente, cu valoarea maxima lunara data de legislatia in vigoare.
Diferenta majora, fata de un card de debit obisnuit, este aceea ca sumele depuse pe el nu pot fi retrase in numerar, ci se vor folosi doar ca mijloc de plata, pentru achizitionarea de produse cu caracter alimentar.
Aceia dintre voi care lucrati la patron cunoasteti deja acest mijloc de gratificare a salariatilor, care are o pondere destul de mare in bugetul unei familii, stiut fiind de noi toti cat de costisitor este cosul alimentar zilnic in Romania.
Daca vrei sa te familiarizezi cu noile tichete de masa pe card valabile incepand cu perioada urmatoare, iti propun sa intri pe portalul chequedejeuner.ro, unde exista o sectiune speciala referitoare la aceste instrumente destinate angajatilor, agreate de catre Ministerul Finantelor Publice.
Proiectul postat luna trecuta pe site-ul Ministerului Finantelor aduce si alte lucruri interesante in materia bonurilor valorice pentru masa:
- se preconizeaza eliminarea dispozitiilor ce permiteau utilizarea doar a doua tichete de masa in fiecare zi;
- pentru salariatii care au un program de lucru in ture, mai mare de 8 ore/zi, calculul numarului de tichete de masa pe card acordate in fiecare luna pentru zilele pontate la serviciu se va face insumand orele lucrate si impartind la 8 (numarul tichetelor de masa nu poate totusi depasi numarul de zile de lucru, chiar daca, asa cum se intampla de multe ori, un angajat munceste in medie peste 8 ore/zi!);
- in momentul achizitionarii produselor alimentare din unitatile care au incheiat contracte de servicii cu firma ce a emis respectivele bonuri de masa pe card, se va retine valoare integrala a alimentelor achizitonate.
Cheque Dejeuner Romania emite tichete de valoare diverse: tichetele de masa Cheque Dejeuner, tichetele cadou Cadhoc, tichetele de cresa Cheque bebe, tichetele sociale Cheque de Services, precum si tichetele de vacanta Cheque vacances.
Te invit sa intri si tu pe portalul lor: daca esti angajator pentru a-ti comanda de acolo instrumentele cele mai bune de motivare a personalului salariat din firma ta, iar daca esti angajat pentru a cunoaste mai multe despre tichete de valoare moderne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!