joi, 20 noiembrie 2014

Slabeste ieftin si rapid cu seminte de in!

Cum urmeaza Sarbatorile de Iarna, cu mese copioase,  cu bunatati de tot felul, m-am gandit ca ar fi cazul sa luam masuri preventive, asa ca mai avem vreo luna ca sa scapam de cateva kilograme, pe care sigur le vom pune la loc de Craciun, vrem-nu vrem.

Cum nu sunt adepta pastilelor de slabit, doldora de efecte devastatoare asupra organismului, as vrea sa va propun sa incercati dieta de slabit rapid cu seminte de in.


Nu doar ca sunt extrem de ieftine (500 de grame costa circa 3 lei pe site-ul www.2e-prod.ro), dar permit si o pierdere rapida a unui numar consistent de kilograme, concomitent cu intarirea sanatatii organismului.

Conform studiilor efectuate in ultima perioada, semintele de in au foarte putini carbohidrati (asa ca se pot folosi cu incredere de aceia ce vor sa reduca cantitatea de amidon si zaharuri), dar sunt si o sursa foarte pretioasa de fibre solubile si insolubile,  grasimi polinesaturate si mononesaturate.

Semintele de in ajuta si in vitaminizare si cresterea imunitatii, deoarece contin paleta B-urilor, vitamina E, dar si multe minerale, printre care mangan si magneziu.

In literatura de specialitate se mentioneaza ca semintele de in sunt bogate in acizi grazi Omega 3, cu rol important in pastrarea sanatatii inimii.

O mentiune speciala este referitoare la continutul de lignani (estrogeni vegetali) si antioxidanti al acestui tip de seminte. Spre deosebire de altele, semintele de in au  o cantitate de aproape de 800 de ori mai mare de lignani.

Lignanul are efecte benefice in scaderea colesterolului, in sanatatea sistemului digestiv si cardiovascular, in diabet. 

In dietele de slabire, consumarea de seminte de in sau de ulei de in presat la rece ajuta in mai multe feluri:

- creste gradul de satietate deoarece grasimine esentiale fac ca alimentele sa fie retinute mai mult timp in stomac;

- uleiul de in face ca principiile nutritive din alimente sa fie absorbite pe rand la nivelul intestinului subtire, ceea ce confera o vitalitate sporita a organismului, pe termen lung, in conditiile in care senzatia de foame este mult intarziata.

Doza zilnica recomandata de seminte de in (proaspat macinate sau inmuiate) este de 1-2 linguri,  adaugate in alimentele pe care le mancam la micul dejun sau la celelalte mese principale de pe parcursul zilei. 

In niciun caz nu trebuie sa depasim 2 linguri/zi, pentru ca exista riscul unor blocaje intestinale grave!

De precizat ca nu oricine poate sa includa in alimentatie seminte de in, ele avand si cateva contraindicatii importante:

- femeile insarcinate trebuie sa le ia cu mult precautie (nu mai mult de 1-2 linguri la interval de cateva zile);

- nu sunt recomandate persoanelor bolnave de cancer de prostata, cancer uterin, cancer de san sau cancer ovarian, din cauza continutului mare de hormoni pe care acest tip de seminte il contin.

Oricum, ca inainte de orice alta cura de slabire, eu va sfatuiesc sa faceti o vizita la medicul de familie sau la medicul nutritionist, pentru a va evalua starea de sanatate si a putea sa stiti sigur daca puteti sa luati seminte de in (pulbere), fara riscuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...