miercuri, 12 noiembrie 2014

"Micul Print" te asteapta la Pravalia cu Carti ca sa-l iei acasa de Sarbatori!

Se apropie Sarbatorile de Iarna si nu stiu cum sunteti voi, dar eu ador sa pun alaturi de alte daruri traditionale si cate o carte minunata, asa, de stat si citit, la gura caloriferului sau a sobei, impreuna cu oamenii dragi sufletului, fie ei prichindei de-o schioapa sau oameni mari...
Dintre multe carti cu povesti, primite sau daruite de-a lungul vietii, cartea pe care o iubesc cel mai mult este, fara niciun dubiu, "Micul Print" a lui Antoine de Saint-Exupery!
Este cartea pe care o recitesc oricand cu mult drag, cartea ce sta la loc de cinste in biblioteca mea, alaturi de cartile lui Jules Verne, ale lui Isaac Asimov, Constantin Chirita sau Radu Tudoran.
Spre deosebire de anii copilariei mele, cand cartile erau doar "pe hartie", iar audio nu puteam asculta o poveste decat la radio, in diminetile de duminica, cand ma trezeam devreme, ca sa nu le pierd, acum editurile scot altfel de carti... multimedia, o provocare pentru noile generatii.
Umbland zilele acestea pe net, in cautare de carti-cadou pe care se le pun in sacii incapatori ai lui Mos Nicolae si Mos Craciun, am ajuns inevitabil si in Pravalia cu Carti, unde, la literatura pentru copii, putem gasi o multime de titluri extrem de interesante.



Puteti comanda de acolo chiar si o Cutie cadou "Gentuţa cu povesti", nu doar carti cu povesti clasice gen: "Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai" scrisa de NIkolai Nosov, "Ratusca cea Urata" de Hans Christian Andersen sau, desigur, "Micul Print" (cu ilustratiile autorului), in editie cartonata, aparuta in colectia Rao Clasic.
In cele doar 156 de pagini, doldora de intelepciune, oricine poate gasi noi si noi intelesuri, ascunse printre cuvintele pline de talc ale autorului: prietenie, dragoste, raspundere pentru cei dragi si care este sensul vietii, toate se regasesc concentrate aici, in calatoria fantastica facuta de Micutul Print Stelar pe Pamant.
Din Pravalia cu Carti puteti comanda povestea si sub forma audio, dar, zic eu, sa nu ocoliti slova scrisa asa, ca odinioara, pe hartie. In calitate de cititor “clasic” vibrezi altfel sufleteste, mult mai profund, la comorile de spirit ascunse intre copertile carti, comparativ cu postura, mult mai pasiva, de ascultator de cd-uri “literare” (ciudata alaturare de termeni, zau, asa!).
Nu cred ca “Micul Print” este o carte audio de pus cand stai in trafic, in calitate de sofer, ci este o provocare la autocunoastere, de aceea povestea aceasta minunata trebuie lecturata in linistea serii, cu familia, la un ceai aburind si fursecuri rontaitoare, asa cum doar bunica stia pe vremuri sa le faca...
Daca mai si ninge afara, domol, in mijloc de decembrie, atunci Micul Print va patrunde cu mai mult curaj in sufletele noastre spre a se intalni cu noi, cei adevarati..
Cumparati aceasta carte minunata pentru voi, pentru copiii si nepotii vostri si lumea o sa va para un pic mai frumoasa, mai curata, mai rotunda, mai plina de iubire.
Pana atunci, va ofer doua fragmente din carte, in lectura mea, inregistrare facuta mai demult, in timp ce le citeam intr-o iarna povestea, pentru cei dragi mie...



Giulia - Micul Print (fragmentul 1)

Giulia - Micul Print (fragment 2)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cateva cuvinte din partea dvs., referitoare la postarea de mai sus, imi vor face o reala placere!

Mărire buze: Intervenții de chirurgie plastică populare la Perfect Touch

Fie că suntem conștiente sau nu, buzele reprezintă un element definitoriu al frumuseții feminine. Odată cu trecerea anilor tot mai multe fem...